Welkom op de website
www.camille-claudel.nl

Mijn naam is Karin Haanappel.
Ruim twintig jaar geleden begon mijn zoektocht naar Camille Claudel. Op een zaterdag had ik haar gevonden. Of had zij mij gevonden? Het was liefde op het eerste gezicht die ene ochtend in Musée Rodin in Parijs, in het voorjaar van 1993, toen ik plotseling oog in oog stond met haar sculpturen. Ik stond aan de grond genageld. Deze werken waren zo totaal anders dan die in de rest van het museum, ze konden haast niet van de hand van Rodin zelf zijn. De zon scheen op de beelden wat ze een extra schittering gaf. Wie was die kunstenaar wiens handen deze werken hadden geboetseerd en gekapt? De zaaltekst gaf het antwoord. Camille Claudel. Een Vrouw. Een beeldhouwer. Sindsdien verdiep ik mij in het leven en oeuvre van Camille Claudel, reis in haar voetsporen en ontdek steeds weer nieuwe dingen.

Op 8 december 2014 heb ik mijn onderzoek & boek Camille Claudel statuaire op haar 150e geboortedag gepresenteerd in een uitverkocht Singer Theater in Laren. Omdat we op het laatste moment gekozen hadden geen paperback, maar een gebonden boek uit te geven hadden we die avond geen boeken bij ons. Vanwege kerst zou het druk- en bindproces pas in het nieuwe jaar plaatsvinden. Een extra mogelijkheid om nog een keer door de tekst te gaan en de laatste puntjes op de i te zetten. En toen diende zich nieuwe, zeer belangrijke informatie aan..... Naast de vele lezingen en colleges die ik heb gegeven, heb ik ruim 50.000 woorden kunnen toevoegen aan de eerste druk!! Dit betekent wel dat de uitgave van het boek vertraging heeft gekregen. Door mantelzorg is het boek uitgesteld tot later datum.

Ook na de publicatie van mijn boek, zal dit  onderzoek niet stoppen. Mijn bevindingen zal ik, net als nu, bekend maken via Facebook, Twitter en het Wordpress weblog.

Facebook: www.facebook.com/camilleclaudelstatuaire
Twitter: www.twitter.com/camilleclaudelS
Weblog: www.camilleclaudelstatuaire.wordpress.com


Boek: Camille Claudel statuaire (Nederlandse uitgave)
Uitgeverij: Haanappel Publishers
ISBN: 9789082301908
hardcover
€ 32,50
boek bestellen? stuur een email naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Haanappel Publishers verkoopt ook museumbeelden van Camille Claudel, klik hier voor meer informatie.

Contact:
Karin Haanappel 
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it